Glasvezelbehang

Behangen met glasvezelbehang

Glasvezelbehang is een relatief nieuwe manier van behangen die sinds 2000 nog steeds groeit in populariteit. Dat is ook niet zo vreemd, want glasvezelbehang is een perfect alternatief voor stucwerk, sausen of normaal behang.

Wat is glasvezelbehang?

Glasvezelbehang is zoals de naam al zegt geen papier maar geperst of geweven glasvezel. Daarom wordt glasvezelbehang ook wel glasweefselbehang genoemd. Geperst glasvezelbehang wordt ook wel glasvlies of renovlies genoemd. Geperst glasvezelbehang heeft geen structuur in tegenstelling tot glasweefsel dat in verschillende structuren beschikbaar is. Denkt u bijvoorbeeld aan visgraat-, ruit-, zigzag-, of weefstructuur.

Glasvezelbehang

Voordelen glasvezelbehang

Glasvezelbehang heeft vele voordelen. Een greep uit de verschillende voordelen:

  • Stootvast: Heeft u lichte scheuren in uw stucwerk? Dan is glasvezelbehang een goede oplossing om verdere scheurvorming te voorkomen. Het behang wordt dan ook vaak gebruikt om muren te verstevigen.
  • Decoratief: Glasvezelbehang is echt een decoratieve toevoeging aan uw interieur. Uw muur ziet er strak uit en bestaande oneffenheden worden bedekt. Bovendien heeft u de keuze voor glasvezelbehang met structuur of zonder en is er dus voor iedereen een passende oplossing.
  • Veilig: Kiest u voor glasvezelbehang dan kiest u voor brandwerend behang. Glasvezelbehang is namelijk bijna niet ontvlambaar. De brandveiligheid wordt nog beter als u ervoor kiest een gipsplaten ondergrond te gebruiken.
  • Geluiddempend: Als u een voorkeur heeft voor geluidsisolatie dan is geluiddempende glasvezelbehang een optie. Geluiddempende glasvezelbehang is dikker dan het normale glasvezelbehang.

Voordelen glasvezelbehang

Kleuren glasvezelbehang

Glasvezelbehang is beschikbaar in neutraal wit. Wilt u toch liever een kleurtje op de muren dan kunnen wij uw muren schilderen met latexverf. Latexverf is in bijna alle kleuren verkrijgbaar. Het verven doen wij pas na 24 uur omdat het behang eerst moet drogen. Afhankelijk van uw gewenste kleur geven wij uw muur een of twee verflagen. Bent u na een tijdje de kleur zat, dan kunt u eenvoudig een andere kleur kiezen. Glasvezelbehang is tot 15 keer overschilderbaar. Overigens kun je over glasvezelbehang ook nog stuken, pleisteren of behangen.

Kleuren glasvezelbehang

Call Now Button