Renovlies behang

glasvezelbehang-en-glasweefsel-behang-in-kleurHeb je een nieuwe woning gevonden? Dan kan het zijn dat de woning kaal wordt opgeleverd. Een kaal opgeleverde woning betekent doorgaans kale muren, geen vloerbedekking, geen verlichting en geen gordijnen. Een kale oplevering kom je vaak tegen bij de aanschaf van nieuwbouwwoningen en bij verhuurders die de keuze maken hun woning kaal te verhuren. Dit betekent dat je letterlijk aan de slag moet met het aankleden van je nieuwe woning. De meeste mensen starten met wandbekleding, zoals bijvoorbeeld renovlies behang.

Kies je voor verf of behang?

Bij een woning met gestucte wanden kiezen mensen er vaak voor de boel op te frissen met verf. Klinkt logisch, maar wat als er scheuren of oneffenheden in het stucwerk zitten? Met verf werk je zichtbare oneffenheden niet weg. Dit lukt wel met behang. Bovendien blijft behang vele jaren mooi terwijl verf na zo’n 5 jaar opnieuw aangebracht moet worden. Behang is dus een meer duurzame oplossing is. Wil je strakke muren? Kies dan voor renovlies behang.

De voordelen van renovlies behang

Renovlies behang is een gladde glasvezel behangsoort, zonder structuur. Renovlies kan gemaakt zijn met cellulose, plantaardige vezels, met polyester of met textielvezels. Omdat het glad is heeft renovlies behang veel voordelen:

 • Renovlies is krimpvrij. Vooral bij nieuwbouwwoningen is dit handig omdat een nieuwbouw woning vaak nog wat “werkt”.
 • Vanwege haar gladde structuur is renovlies een voordelige vervanger voor stucwerk. Je krijgt gladde, naadloze, muren met een strakke afwerking.
 • Alle oneffenheden worden weggewerkt, dus kleine haarscheurtjes en gaatjes zie je niet meer.
 • Wil je alsnog een kleur op je muur? Renovlies is gemakkelijk overschilderbaar en absorbeert minder verf dan wanneer je rechtstreeks op de muur verft.
 • Vooral bij nieuw opgeleverde woningen zit er in het begin veel vocht in de muren. Renovlies is ademend waardoor je geen vochtplekken krijgt.
 • Omdat renovlies moeilijk brandt, is het een brandveilige manier om uw wanden mee te bedekken.
 • Je kunt renovlies behang gemakkelijk schoonmaken met een licht vochtige doek.

Daarnaast is renovlies behang verkrijgbaar in verschillende diktes. Hierdoor kies je zelf hoe sterk jij je muren maakt. Er is zelfs geluidsabsorberend renovlies behang verkrijgbaar. Hiermee reduceer je al het geluid tot wel 15 %.

Renovlies behang, gebruiksvriendelijk en duurzaam

Vergeleken met andere vormen van wandbekleding, gaat renovlies veel langer mee. Je kunt renovlies eenmalig aanbrengen en er tientallen jaren geen omkijken meer naar hebben. De unieke samenstelling maakt renovlies stootvast. Vooral huishoudens met kleine kinderen, of mensen die regelmatig hun inrichting veranderen, hebben hier baat bij. Met renovlies behang kunnen je muren er wel 25 jaar tegenaan. Hierdoor is een renovlies dan ook niet alleen sterk, maar ook duurzaam.

Bovendien is er ook speciaal renovlies behang verkrijgbaar dat warmte isolerend werkt. Het houdt kou buiten en warmte binnen, waardoor je tot wel 10% op je energierekening bespaart. Wil je liever ecologisch verantwoord behang waar geen bomen voor worden gekapt? Kies dan voor ecologische renovlies, gemaakt van 100 % gerecycled materiaal. Dit behang is helemaal vrij van oplosmiddelen, weekmakers en synthetische conserveermiddelen. Schildersbedrijf van Stralen is expert op het gebied van Renovlies behang Utrecht en helpt u graag verder.

Handig bij het verhuren van woningen

Door de stevigheid en het gemak van renovlies, gebruiken veel huisbazen dit materiaal
als wandbekleding. Niet alleen geeft renovlies behang Utrecht en omstreken de muren een strakke, frisse, uitstraling, het is ook gemakkelijker aan te brengen dan regulier behang. De kans op schade aan muren tijdens een huurperiode wordt hierdoor vele malen kleiner. Daarnaast kan de verhuurder het behang jaren laten zitten, zonder vervanging. Dat scheelt flink in de onderhoudskosten.

Welk type behang voor welk muur?

Renovlies behang kan door een vakman gemakkelijk worden geplaatst, je koopt het bij de bouwmarkt of je bestelt het zelf via het internet. Bestel je zelf? Laat je dan van tevoren goed informeren over de dikte die het beste bij de kwaliteit van jouw muren past. De conditie van muren is in elk huis weer anders waardoor je een ander soort dikte renovlies behang nodig hebt. Over het algemeen geldt; bij goede uitziende muren koop je dun renovlies behang, bij muren met een slechtere kwaliteit, kies je voor dikker renovlies behang.

Voordelen van Van Straalen

Je kunt altijd de keuze maken je nieuwe renovlies behang zelf aan te brengen, maar het inhuren van een professional heeft veel voordelen. Laten we eens kijken wat een vakman van Van Straalen Schilderwerken kan betekenen met renovlies behang Utrecht:

 • Behangen is vakwerk, vooral bij renovlies is het strak aanbrengen van groot belang. Een vakman weet hoe hij naden moet voorkomen door overlappende banen behang. Zo ben jij verzekerd van het beste resultaat. Wij hebben al jaren aan ervaring in het vak. Bekijk ons portfolio voor inspiratie.
 • Het uitrekenen van het benodigde aantal rollen behang doe jij niet dagelijks. Voor ons is dit kinderspel. Laat jij je huis behangen door de specialist? Dan blijf je in elk geval niet met te veel rollen behang zitten.
 • De tijdsbesparing bij uitbesteding is enorm. Je hoeft ten eerste niet op zoek naar de materialen en daarna niet zelf uren aan de slag met meten, knippen, lijmen en plakken. Jij kunt je tijd wel beter gebruiken.
 • Wij kunnen je adviseren over het juiste soort renovlies behang Utrecht en omstreken. Wil je geluidswerend, energiebesparend, dik of juist de dunnere variant. Je hoeft nergens over na te denken dankzij het advies van een vakman.
 • Een professional ontvangt meestal korting op de materiaalkosten, omdat ze deze in grote hoeveelheden aanschaffen. Dat is mooi meegenomen voor de prijs van jouw benodigde materialen.

Contact

Waar je keuze ook naar uitgaat, het beste is te beginnen met het inwinnen van informatie over het plaatsen van renovlies behang Utrecht en omgeving. Vraag gewoon eerst eens naar de mogelijkheden en zet dan alles rustig voor jezelf op een rij. Zo houd je jouw klus overzichtelijk en maak je de beste keuze. Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je. Neem contact op door te mailen, of bel ons gerust!

Telefoonnummer: 030-2689230
Mobiel: 06-19371319

Renovlies behang voor een strak resultaat

Call Now Button