Wandafwerking

Soorten wandafwerking

Op het gebied van wandafwerking heeft u verschillende mogelijkheden bij Van Straalen Schilderwerken. Wij zijn onder andere gespecialiseerd in Airless Latex Spuiten. Bij deze vorm van wandafwerking profiteert u van verschlilende voordelen. Airless Latex spuiten is niet alleen sneller, goedkoper, tijdbesparend en strakker, ook is het geschikt voor grote oppervlakten of projecten. Bovendien blijft de structuur van de ondergrond bij deze wandafwerking bewaard.

Wandafwerking
<h3 </h3

Van Straalen Schilderwerken doet Airless Latex spuiten machinaal. Hierbij brengen wij twee lagen op nieuwe wanden/plafonds aan of op bestaand schilderwerk, spack-/sierpleisterwerk. Onze werkwijze bij deze wandafwerking is als volgt:

  1. Afplakken van de omliggende omgeving.
  2. Spuiten van de eerste laag op nieuwe wanden/plafonds of bestaand schilderwerk.

In het geval van een nieuwe wand of plafond: Spuiten eerste laag.

Naar gelang van de ondergrond maken wij gebruik van latex of latex met impregneer middel om zuiging van de wanden/plafonds op te heffen.

In het geval van bestaand schilderwerk of spack-/sierpleisterwerk:

Spuiten één laag, mits de oude kleur en de gewenste nieuwe kleur niet te ver van elkaar verschillen.

 1. Spuiten tweede laag, dit is tevens de toplaag c.q. afwerking laag. Verwijderen afplakmateriaal en oplevering object.

Andere vormen van wandafwerking

Naast Airless Latex spuiten zijn er uiteraard nog andere vormen van wandafwerking waarvoor u bij ons terecht kunt. Daarbij gaat het om de volgende soorten wandafwerking:

 • Glasvezelbehang: Deze wandafwerking is sterk en scheur overbruggend. Lees meer over glasvezelbehang. Glasvezelbehang is een wandafwerking die zeer geschikt is voor bij u thuis, in het ziekenhuis, in bejaardencentra of bij u op kantoor. Het behang is verkrijgbaar in diverse motieven en kunnen wij met latex in talloze kleuren afwerken.
 • Behangen: U kunt kiezen voor normaal behang of glasvezelbehang.
 • Latex of sausen van uw muren: Met behulp van een roller en airless spuiten.
 • Stukadoren: Van Straalen Schilderwerken maakt uw muren sausklaar, raapt uw wanden (uitvlakken van uw muren en waterpas maken) of plaatst sierlijstwerk.
 • Structuurputz aanbrengen: U heeft de keuze uit verschillende soorten structuurputz (fijn tot grof).
 • Pleisterwerk: Glad en schuur.

Meer weten over wandafwerking? Neem gerust contact met ons op.

Mooie wandafwerking

Call Now Button