Donkere kleuren

Donkere kleuren in het interieur zijn dé trend van 2019. Maar niet iedereen durft donkere tinten toe te passen in het interieur. Styliste en kleurdeskundige Fabienne Bruyninckx weet alles over het effect van kleur en deelt in dit artikel inspiratie en praktische tips met je. Zo durf jij ook te kiezen voor een hippe donkere muur (of twee).Donkere kleuren

Fabienne: “Donkere kleuren zorgen voor warmte en rust – twee elementen die in menig huis onmisbaar zijn.” Een donkere tint maakt iedere ruimte knusser. Dat is niet alleen mooi als je een groot huis met hoge plafonds hebt, maar zorgt ook voor een luxueuze uitstraling van kleinere ruimtes.

Welke muur?

Maar welke muur geef je dan een donkere tint? Fabienne heeft daar een handige tip voor: “Kies de muur waar het meeste licht op valt. Zon- en kunstlicht zorgen namelijk voor veel lichtprikkels, die onrustig werken op de hersenen. Een donkere kleur absorbeert dat licht en geeft weinig reflectie. Een perfecte keuze als je kalmte, geborgenheid en gezelligheid wil creëren in een kamer.” Het 60-30-10-principe is daarnaast een handig ezelsbruggetje om een harmonieus geheel te maken. Fabienne: “Hierbij kies je een hoofdkleur die je in 60% van de ruimte toepast, een steunkleur die 30% beslaat en de overige 10% is voor een accentkleur.”

Kleur van het jaar

Sigma’s Kleur van het Jaar, Quiet Clearing, past perfect in de donkere-kleurentint. Het is een warme, donkergroene tint, waarmee je het buitenleven naar binnenhaalt en rust in de ruimte brengt. Fabienne: “Gecombineerd met luxe, trendy materialen als marmer en messing en rijke stoffen, zoals fluweel, zorg je voor het gevoel van een chic hotel in je eigen huiskamer.”

Donkere kleuren

Perfect geschilderd

Vind je een donkere kleur mooi, maar ben je bang dat oneffenheden hiermee sneller zichtbaar zijn? Kies voor goede, matte muurverf. Met de nieuwe Sigma Perfect muur- en plafondverf kun je streeploos schilderen zodat je ook bij strijklicht, lichtinval vanaf een hoek op de muur, geen baanvorming op de muur ziet. Zo zie je maar: je hebt geen enkel excuus meer om in 2019 níet voor een donkere kleur in huis te kiezen!

Call Now Button